Sejarah Khalifah Rasulullah Amin Qudah

ISBN:

Published:


Description

Sejarah Khalifah Rasulullah  by  Amin Qudah

Sejarah Khalifah Rasulullah by Amin Qudah
| | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | | ISBN: | 7.48 Mb

Bagaimana pergolakan yang berlaku dalam masyarakat Islam menimbulkan kekeliruan dan fitnah dalam pemilihan pemimpin? Siapakah yang bertanggungjawab memilih pemimpin? Siapa pulamenimbulkan kekeliruan dan fitnah dalam pemilihan pemimpin? Siapakah yangMoreBagaimana pergolakan yang berlaku dalam masyarakat Islam menimbulkan kekeliruan dan fitnah dalam pemilihan pemimpin?

Siapakah yang bertanggungjawab memilih pemimpin? Siapa pulamenimbulkan kekeliruan dan fitnah dalam pemilihan pemimpin? Siapakah yang bertanggungjawab memilih pemimpin? Siapa pula yang digelar ‘Khalifah Rasyidin’? Adakah pemilihan pemimpin mengikut citarasa masyarakat ataupun dinilai berdasarkan sistem Islamyang unggul?Kepemimpinan dilihat sebagai perkara yang penting dalam Islam.

Ia adalah salah satu aspek yang perlu dititikberatkan oleh masyarakat slam. Ini kerana, pemimpin adalah orang yang bertanggungjawab membawa hala tuju Islam dan kemajuan serta perkembangannya. Jatuh bangun Islam terletak pada pemimpin.

Sorotan sejarah Islam memperlihatkan ketokohan kepemimpinan sahabat-sahabat Rasulullah sebagai pengganti beliau dalam mengembangkan ajaran Islam hinggake hari ini.Melalui buku ini, kita dapat mengenal pasti sorotan dan kronologi peristiwa-peristiwa penting yang terjadi selepas Rasulullah meninggal dunia. Selain itu, buku ini juga dapat membuka mata masyarakat bagi memahami kedudukan kepemimpinan dalam Islam dan sejarah tercetusnya isu kepemimpinan dalam Islam.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Sejarah Khalifah Rasulullah":


simplehomenetworks.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us