A Hold börtönében Robert A. Heinlein

ISBN:

Published:

Paperback

432 pages


Description

A Hold börtönében  by  Robert A. Heinlein

A Hold börtönében by Robert A. Heinlein
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 432 pages | ISBN: | 6.73 Mb

,,Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek. E szavakkal lépett a Hold felszínére 1969-ben Neil Armstrong. Mintegy száz évvel később, egy újabb nagy ugrásnak köszönhetően immár iparosodott az egész égitest. Bányák és gyárakMore,,Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek. E szavakkal lépett a Hold felszínére 1969-ben Neil Armstrong.

Mintegy száz évvel később, egy újabb nagy ugrásnak köszönhetően immár iparosodott az egész égitest. Bányák és gyárak mindenütt, ám a megtermelt javak nem a telepeseket gazdagítják, minden a Földet illeti meg. Ez azonban természetes, a Hold ugyanis egy ideje gigantikus büntetőtelepként üzemel. Tökéletes börtön, hiszen aki néhány évet eltölt itt, a csekély gravitációhoz való alkalmazkodásnak köszönhetően már nem térhet vissza az anyabolygóra.A ,,holdlakók felnövekvő új nemzedékében aztán igény ébred a függetlenségre, arra, hogy a Hold a maga ura lehessen.

A Föld kormányainak ez persze nem tetszik, úgy döntenek hát, akár erővel is megőrzik fennhatóságukat. Az elszabadult indulatok elkerülhetetlenül háborúba torkollnak.Mannie, a félkarú komputertechnikus akaratán kívül keveredik bele a politikai játszmákba, amikor a Hold legnagyobb szuperszámítógépe meghibásodik.

A hiba azonban egyáltalán nem az, aminek látszik: HOLMES IV egyszerűen öntudatra ébredt, és úgy döntött, kiveszi részét az emberek függetlenségi háborújából.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "A Hold börtönében":


simplehomenetworks.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us